Inspiksestä toteutukseen – Kuusikulmaiset pikkuhyllyt

Perjantai vaihtui sunnuntaiksi, mutta sain kuin sainkin pinterestin inspiroiman viikkoprojektini valmiiksi. Tällä viikolla värkkäilin kuusikulmaisia pikkuhyllyjä, joita voi käyttää yksittäisinä yksikköinä tai rakentaa hyllyjä yhditelemällä mehiläiskennomaisia kokonaisuuksia.

Kuusikulmaiset pikkuhyllyt

Hyllyjen valmistus

Meillä lojui eteisessä käyttämättömänä pari aiemmassa elämässään hyllylevyn virkaa toimittanutta kuusiliimalevyä. Pyyhkäisin höylällä molemmilta puolilta vanhat pintakäsittelyt pois. Sahasin levyt halki ja käytettäväksi jäi neljä n. 9 cm leveää lautaa. Laudat pätkin n.20 cm pituisiksi paloiksi, joiden päät oli sahattu 60° kulmiin. Neljä lautaa riitti juuri sopivasti neljään hyllyyn. Jaoin palat vielä eri laatuluokan setteihin; parhaassa ei ole oksia ollenkaan ja huonoimmassa on melko paljon. Oksattomia yksilöitä voi käyttää miedosti vaalennettuna tai puun värisenä, kun taas oksallisten hyllyjen kirjavan pinnan saa tasoiteltua tummalla käsittelyllä.

Hyllyjen kasaaminen hoitui maalarinteipin ja liiman avulla. Hienojen nauha- ja vannepuristinten sijaan myös teippiä voi käyttää liitosten kiristämiseen, kunhan pitää huolen, että liitokset ovat tarkkoja ja tiiviitä, eli puuta ei tarvitse erityisesti pakottaa haluttuun muotoon.

Vaalean hyllyn käsittelyyn käytin Osmo colorin valkoista öljypetsiä ja pinnan viimeistelyyn kuultovalkeaa öljyvahaa. Mustan hyllyn petsasin mustalla veteen sekoitettavalla pulveripetsillä ja pinnalle levitin Osmo colorin ruskeanmustaa öljyvahaa.

Nämä hyllyt etsivät vielä paikkaansa, mutta löytänevät todennäköisesti sellaisen ennen pitkää kypyhuoneesta, vessasta tai keittiöstä.

* * *

Ensi viikolla uudet kujeet!

t. Tuija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *