Inspiksestä toteutukseen – Kuormalava lasinalunen

Aktivoiduin taas pitkästä aikaa selailemaan Pinterestiä, tuota inspiroitumisen ihmemaata. Tauluille on muutamassa päivässä kertynyt sitä sun tätä kivaa pientä vinkkiä ja ideaa, jotka selailuhetkellä herättää hihkaisuja, että ”voi, toi ois kiva!”  ja ”tollasen vois tehdä!”  10 minuuttia myöhemmin arki on jo iskenyt päälle ja inspiraatiot hävinneet tuuleen yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Eikös se ole vähän hukkaan heitettyä inspiroitumista, jos se ei johda mihinkään?

Tuumasta toimeen. Paras keino muuttaa inspiraatio todellisuudeksi on luoda systeemi. Toteuttamissysteemi. Sellainen systeemi, että joka toinen perjantai ilmestyy postaus viikon Pinterest inspiksestä ja sen toteutuksesta. Jossain vaiheessa pistän tänne myös linkit, mistä postauksia varten valmistamiani tuotteita voi ostaa omaksi.

(Edit. Reality check; Tämä systeemi kaatui ajanpuutteeseen. Ehkä sitten eläkkeellä 30 vuoden kuluttua. Tai jotain.)

Miniatyyri kuormalava lasinaluset

Ensimmäinen inspis on jo itse asiassa parin vuoden takaa. Kuormalavojen uusiokäyttö on jo ollut pidemmän aikaa muodissa ja jossain vaiheessa lähti leviämään myös idea miniatyyri kuormalavoista, joita voi käyttää esimerkiksi lasinalusina tai muiden pikku purkkien ja ruukkujen alusena. Valmistin näitä muutamia jo puuseppäkoulun aikoihin terapiatyönä erilaisista jämäpalikoista.

* Teksti jatkuu kuvien jälkeen *

Valmistamani malli ei itse asiassa ole ihan alkuperäisen kuormalavan mukainen, mutta ajaa asiansa ja siitä tulee kuitenkin mielleyhtymä kuormalavaan. Ekat tekemäni lava-aluset oli koivua ja nyt minulla on jemmassa laatikollinen muista puusepäntöistä jämäksi jääneitä kuusitikkuja lavojen rakentelua varten. Pelkän liimaamisen sijaan kokeilin uusiin lasinalusiin osien yhdistämistä liimatipan lisäksi naulalla. (Tuli nimittäin hankittua pari viikkoa sitten ikioma naulapyssy!) Periaatteessa puuta ei nimittäin pitäisi liimata ristikkäin. Poikkisyyn tehdyt liimaukset saattavat pamahtaa auki kosteuden aiheuttaman elämisen vuoksi.

* Teksti jatkuu kuvien jälkeen *

Lavat ovat sen verran pieniä, että ne voi kätevimmin käsitellä upottamalla ne hetkeksi parafiiniöljyyn, jonka jälkeen niistä voi valuttaa ylimääräiset öljyt pois ja jättää aluset paperin päälle kuivumaan. Parafiiniöljy on läpikuultava myrkytön öljy, joka soveltuu hyvin ruoan kanssa kosketuksissa olevien astioiden, kapustojen ja leikkuulautojen käsittelyyn.

* * *

Itse en muuten ole kovin innostunut varsinaisten kuormalavojen kierrättämisestä esimerkiksi kodin sisustukseen. Koskaan ei voi olla varmuutta missä liassa lava on matkan varrella pyörinyt ja mitä myrkkyjä se on mahdollisesti sisuksiinsa imenyt. Lavoissa käytetyn puun laatu on myös erittäin vaihtelevaa ja likaisen puun työstäminen tuhoaa työkalujen terät. Materiaalien kierrättäminen sinänsä on mainio idea, kunhan tietää mitä on tekemässä. Kuormalavankierrätysjuttuja et kuitenkaan tule todennäköisesti tästä blogista löytämään.

* * *

Ensi viikon perjantaina on luvassa säilytystilaa koriste-esineille… Hauskaa viikkoa!

t. Tuija

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *